Postopek pridobitve novega namenskega digitalnega potrdila

Ko poteče 5-letni rok namenskega digitalnega potrdila, je potrebno pridobiti novega. Postopek je enak, kot če bi prvič pridobili takšno digitalno potrdilo.

  1. Zavezanec prek portala eDavki vloži Zahtevek za pridobitev namenskega digitalnega potrdila za izvajanje postopka davčnega potrjevanja računov, ki se imenuje DPR-PridobitevDP. Če nimate dostopa do eDavkov se obrnite na vaše računovodstvo, ki bo za vas pridobilo dokument za pridobitev namenskega digitalnega certifikata.
  2. Po vložitvi zahtevka zavezanec oziroma njegov pooblaščenec na osebni del portala eDavki prejme  referenčno številko in geslo za prevzem namenskega certifikata.
  3. Prejeto referenčno številko in geslo zavezanec ali njegov pooblaščenec nato vnese v poseben portal-za dostop do portala kliknite tukaj za prevzem namenskega digitalnega potrdila na spletni strani Ministrstva za javno upravo (MJU).
  4. Po vnosu omenjene referenčne številke in gesla na portal MJU lahko zavezanec ali njegov pooblaščenec na tem istem portalu prevzame namensko digitalno potrdilo v obliki ».p12« datoteke.
  5. Omenjeno potrdilo (».p12« datoteko) nato zavezanec ali pa ponudnik storitve davčne blagajne namesti v program davčne blagajne ali v mini blagajno.
  6. Postopek namestitve prevzetega potrdila oz. certifikata najdete na spodnji povezavi:
    http://www.datoteke.fu.gov.si/eDavki/PrevzemNamenskegaDigitalnegaPotrdila.pdf

Če vam namestitev ne bo uspela oziroma vam je prevzem naredilo vaše računovodstvo lahko DRP ali NDP pošljete na info@neticom.si in potrdilo vam bomo namestili mi. Če pri vsem tem potrebujete pomoč pokličite na 031 343 230 ali 040 323 964.